Nyhetssidans artiklar

Sankt Johannes stiftelsen invigs på Hilton.

I juni 2015 invigdes stiftelsen Sankt Johannes, ett nytt projekt inom Sankt Johannes Orden i Sverige. Stiftelsen har som mål att hjälpa studenter, bosatta i Sverige, genom olika stipendier och projekt.Genom brödraskapets  engagemang i stiftelsen tar Orden en aktiv roll i kommande generationers studenter inom yrken som läkare, ingenjörer, advokater, samhällsvetare, forskare mfl.

Invigningen ägde rum på hotell Hilton i Stockholm och blev en stor succė för Orden. Bland gästerna syntes flera kända ansikten från näringslivet, ambassadörer och gäster från våra brödraorganisationer ute i Europa. Samma kväll delade Orden ut utmärkelsen ”The Christal Award” som delas ut en gång per år till personer inom media och film. Årets vinnare blev den kontroversiella Kanadensiska regissören Boris Malagurski för hans film The weight of chains. Boris fanns på plats i Hilton för att motta utmärkelsen.

Vi känner oss mycket stolta över att få presentera vår nya stiftelse för våra medlemmar och vänner. Det bästa sättet att bygga ett framtida Sverige är att värna om våra framtida generationer. Genom våra nätverk kan vi göra en hel del för våra studenter och då menar jag inte bara ekonomiskt utan även att vägleda dem moraliskt. Detta anser vi är mycket viktigt, säger Ordens Ordförande, Goran Popov, och fortsätter, vi tillhör alla en stor familj och det har ingen betydelse vilken etnisk eller kulturell bakgrund vi har. Genom att vara barmhärtiga och hjälpa andra uppfyller vi en viktig moralisk uppgift i våra liv.