Nyhetssidans artiklar

God Jul & Gott Nytt År

Bröder och systrar!

Jag vill börja detta budskap med att önska alla er och era familjer, oavsett om ni följer den Gregorianska eller den Julianska tideräkningen, en välsignad jul fylld av värme och glädje.

Jag önskar att denna jul fyller era hem med skratt och era hjärtan med kärlek.

Det gångna året nalkas mot sitt slut och det har tyvärr varit ett år med många oroligheter, krig och mänskligt lidande. I dessa mörka tider är det särskilt viktigt att låta ”ljuset lysa fram ur mörkret” och att vi fyller våra hjärtan med kärlek till mänskligheten. Vi önskar att 2024 ska föra med sig en barmhärtigare och bättre värld och att det råder fred bland människor.

Vi som individer kan kanske inte påverka alla stora händelser ute i världen men många gånger räcker det att vi påverkar vår omgivning genom att utföra goda gärningar, visa barmhärtighet, medmänsklighet och kärlek.

Låt oss utföra goda gärningar och låt dem spridas och cirkulera, för alla människor tillhör en stor familj. Se inte dig själv som en människa som hjälper andra utan som en broder eller syster som återbetalar den hjälp och tjänster som andra människor vid tidigare tillfällen hjälpt er med.”

Med detta fina citat förklarar våra mästare att alla människor tillhör samma släkte, oavsett religion, ras eller hudfärg.

Vi är alla bröder och systrar.

När nyårsnatten lagt sig minns vi alla nära och kära som inte längre är med oss men även våra nykomna familjemedlemmar

Jag önskar er alla i ordens namn ett gått nytt år!

Goran Popov

Ordförande

Sankt Johannes Orden