Uncategorized

Dags att ansöka om stipendium

Studerar du på ett universitet i Sverige och har dina rötter på Balkan så kan du söka stipendium från “Sankt Johannes Stipendiefond. Stipendiet delas varje år ut i januari månad på Ordens högtidliga fest som äger rum på Von Der Nootska palatset i Stockholm. 

Sankt Johannes Stipendiefond

För att kunna bidra till barns och ungdomars framgång i samhället är det nödvändigt att skapa förutsättningar och incitament för bland annat studenters möjligheter att uppnå akademiska resultat, något St:Johannes Orden jobbar idogt med genom ”St:Johannes Stipendiefond”. Fonden är skapad med målet att ge ekonomiskt stöd till framgångsrika studenter med rötterna på Balkan. Stipendiefonden finansieras uteslutande genom donationer och gåvor från svenska medborgare och samtliga insamlade medel delas ut till stipendier en gång om året.

Sankt Johannes Orden delar ut stipendier i tre olika kategorier: Studentstipendium till studenter på svenska universitet, forskningsstipendium till utländska forskare på Karolinska institutet och sist men inte minst till idrottsutövare i Sverige.

Ansökningen gör ni här!