Nyhetssidans artiklar

Orden ger sitt stöd till grundskoleelever

Orden ger sitt stöd till grundskoleelever.

I januari månad 2017 instiftade Orden den nya stipendiefonden för grundskoleelever i Sverige. Orden har i flera år delat ut stipendier till studenter, idrottsutövare och utländska gästforskare men i år var det även dags att uppmärksamma våra unga grundskoleelever.

Prisutdelningen anordnades på Sveriges nationaldag i centrala Stockholm med ca 100 gäster. Förutom många barn och föräldrar fanns även flera företagsledare, ambassadörer och kyrkliga ledare på plats för att hedra årets pristagare. Ordens Ordförande Toni Cakovski önskade alla välkomna och berättade lite om brödraskapets olika projekt. 

  Årets tema ” Mina båda länder”, riktade sig främst till svenska elever med föräldrar av utländsk härkomst. Pristävlingen lockade rekordmånga ungdomar som på ett fint sätt beskrev sina känslor och tankar om att ha tillhörighet i två länder. En panel bestående av fem lärare hade betygsatt alla inlämnade uppsatser och läste inför alla samlade upp sina motiveringar till priserna.

Efter prisutdelningen bjöds alla gäster på lunch. Årets vinnare mottog priser i form av I-Pads och prispengar.

I tävlingen för lågstadie och mellanstadieelever vann följande elever: Maj Daggfeldt, Leo Kutlesovski, Isak Andric, Milan Dzalto, Nemanja Stojanovic och Aleksandar Miljevic

I I-Pad tävlingen för högstadieelever vann följande elever: Vanja Dagfelt, Viktor Kutlesovski och Jelena Miloradović

Kommentarer inaktiverade för Orden ger sitt stöd till grundskoleelever