Nyhetssidans artiklar

Ny ordförande för Sankt Johannes Orden i Stockholm.


Ny ordförande i Sankt Johannes Orden!

STOCKHOLM 2020-06-03 G.POPOV

På Sankt Johannes Ordens årsstämma som ägde rum i Stockholm lördagen den 30 maj, valdes en ny styrelse och ordförande för det kommande arbetsåret. På stämman gick medlemmarna genom Ordens verksamhets och revisionsberättelse från föregående period. Nytt för i år var att Ordens Högsta Råd gjorde ett utlåtande om den gångna perioden och gav rekomendationer för Ordens framtida arbete. Den gamla styrelsen avtackades och beviljades ansvarsfrihet. Den nya styrelsen består av 5 personer som valdes på ett år. Sasa Farkas avtackades efter ett år som ordförande och hans efterträdare valdes enhälligt av Ordens medlemmar. Ordens ordförande i Skåne, Slobodan Kutlesovski, valdes att fortsätta leda Skåne under det kommande året.

Den nya ordföranden heter Predrag Ljubinkovic, är 57 år och kommer från Stockholm. Predrag har under flera år varit mycket aktiv inom Orden, varit en ledande profil i olika projekt och haft flera poster i styrelsen. Han är gift och är en hängiven far till en liten dotter. Predrag är till vardagen en framgångsrik exportchef för Q8 Oils för östeuropa, Australien och Nya Zeeland och jobbar från Bryssel. 

Efter stämman ställde vi några frågor till den nya ordföranden och här följer hans svar:

Predrag, vi välkomnar dig som ny ordförande. 

Berätta hur det känns att få leda Orden den kommande perioden?Det är en stor ära att ta stafetten under ett år och jag kommer att göra mitt yttersta för att vår Ordens värderingar ska upprätthållas och spridas. Med den stora kraft och hängivenhet som återfinnes i vårt brödraskap ska vi bli ännu bättre på de projekt vi driver och de nya som vi kommer att starta. Sankt Johannes framgång är min framgång!

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en stabil och dedikerad familjemänniska. Jag älskar min familj och mina vänner och ställer upp i vått och torrt. I övrigt är jag en lagspelare som vill att alla i laget lyfter sig och tar sitt ansvar, bara så kan vi bli ett vinnande lag.

 Idag har jag ett mycket intressant och roligt jobb där jag får träffa och samarbeta med människor i många länder. Jag har fått lära känna mentaliteten i dessa länder och varje dag är olik den tidigare med nya utmaningar, idag i Polen, imorgon i Grekland, i övermorgon i Litauen. Alla har sina egenheter och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att se till att alla är nöjda.

Vad betyder Orden för dig?Orden har kommit att betyda en källa till inspiration och sammanhållning. Alla våra Bröder är goda och framgångsrika människor som sprider glädje runtomkring sig och det har blivit en oas i vår tuffa och stressiga vardag. Det är ett riktigt nöje att umgås med dem.

Vad tycker du är viktigt i Orden och varför?Framförallt ska vi sprida våra värderingar som kristna och medmänniskor. Vi ska vara det goda exemplet och visa vägen.

Vi tackar för dina svar och önskar dig lycka till.

Vi frågade även Sasa Farkas, Ordens förra ordförande, vad han tyckte om den föregående perioden och om valet av den nya ordföranden.

”Det har varit en stor ära att under föregående 12 månader leda Sankt Johannes. Vi har haft ett bra år med många aktiviteter och Orden har växt. Vi ökade antalet medlemmar med 39% och etablerade oss  även i Skåne. Det gläder mig att Predrag Ljubinkovic blev vald till ny ordförande och jag är säker på att han kommer att föra Orden vidare i rätt riktning. Jag önskar den nya ordföranden ett stort lycka till och mycket framgång”

Efter Stämman bjöds medlemmarna på middag och vinprovning.