Nyhetssidans artiklar

Glädjen av att ge

Vid ett tillfälle fick en mästare besök av en yngre broder som ville tacka honom för all hjälp han tidigare fått av honom. 

Mästaren svarade: ”Beträffande den hjälp som du nämner kan jag enbart säga att jag är glad att jag fått tillfället att hjälpa dig och önskar att jag kunde ha gjort mer. Jag önskar även att du på samma sätt hjälper andra människor som behöver din hjälp.

Låt oss utföra goda gärningar och låt dem spridas, för alla människor är medlemmar i en stor familj. Jag ser inte mig själv som en person som hjälper andra utan som en broder som återbetalar den hjälp och tjänster som andra människor vid tidigare tillfällen hjälpt mig med.”

Med detta fina citat förklarar mästaren att alla människor tillhör samma släkte. Vi är alla bröder och systrar. 

Vad gäller Sankt Johannes brödraskap så är det viktigt att förstå att orden har en mycket större betydelse än våra trevliga umgängen, stipendier eller våra välgörenhetsprojekt. 

Varje initierad broder arbetar främst med att höja sin medvetenhet och ersätta dåliga karaktärsdrag som själviskhet, egoism och självupptagenhet med visdom och kärlek till mänskligheten. 

Låt oss sprida ljus i mörkret