Новости

БРАТСТВОТО СВЕТИ ЈОВАН ВО МАЛМЕ

Братството „Свети Јован“ започна со работа во Малме на почетокот на годината, што е наменето да биде Центарот за братство во јужниот регион на Шведска. Во мај, група членови од Стокхолм дојдоа во Малме за да го прослават, заедно со членовите на Малмe, почетокот на работата во областа и очекувањата беа големи. На церемонијата присуствуваа двајца поранешни и сегашниот Претседателел на Братството, дел од администрацијата и други членови на Братството. По состанокот, се одржа вечера во заедницата.

Собир на 23 ноември

На 23 ноември, Братството планира празничен собир и закуска во хотелот Крамер во центарот на Малме. На собирот, нашите членови ќе ги информираат гостите за нашата работа и идните проекти во јужната област на Шведска. Ги покануваме сите заинтересирани да ни испратат е-пошта на office@sankt-johannes.se

Братски поздрав

„Веќе неколку години планиравме да се прошириме од главниот град во овој прекрасен јужен град и сакам да им се заблагодарам на Претседателот и на братот Саша Фаркаш во име на Братството за нивната добра организација. Можеби овој настан ми е лично драг, бидејќи се враќам во родниот град, но верувам дека нашите луѓе во и околу Малме наскоро ќе ја препознаат нашата работа и ќе ги поддржат нашите проекти за идните генерации, изјави Горан Попов, член на Советот на Свети Јован,

Коментарите се исклучени на БРАТСТВОТО СВЕТИ ЈОВАН ВО МАЛМЕ